< Terug naar overzicht

Laagdrempelige e-learning-module beantwoordt alle vragen over uitzendarbeid

Elk jaar werken meer dan 680.000 personen als uitzendkracht. Velen zitten echter nog met vragen: kan ik vakantie nemen als uitzendkracht, wat doet een uitzendconsulent, hoe zit het met zwangerschapsrust? Om hierop een antwoord te bieden, ontwikkelde het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) een e-learning-module.

Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten (VFU) ontwikkelde een e-learning die alle vragen omtrent uitzendarbeid beantwoordt. Gebruikers van de tool krijgen tips over hoe ze het best solliciteren via een uitzendkantoor of vinden het antwoord op al hun vragen over het werken als uitzendkracht. Coaches, maar ook leerkrachten, kunnen hiermee aan de slag in de begeleiding van werkzoekenden en schoolverlaters.

De e-learning is laagdrempelig te bereiken via www.interiminfo.be, is gratis voor iedereen en toegankelijk voor smartphone gebruikers. Men kan de verschillende onderdelen één voor één doorlopen, van ‘ik zoek werk’ tot ‘ik ben aan het einde van mijn uitzendcontract’, of men kan gericht zoeken naar een trefwoord via de zoekbalk. “We hopen hiermee heel wat onzekerheden over uitzendarbeid de wereld uit te helpen”, aldus Vincent Vandenameele, directeur van het VFU.

De e-learning is een van de resultaten van het project Welqome. Dit project van VFU, met de financiële steun van de federale overheid, wil jongeren welkom heten op de arbeidsmarkt en hen meer kansen bieden in het vinden van een passende job. Onder de noemer Welqome zijn al verschillende events georganiseerd zoals Job Scouting waar jongerencoaches en uitzendconsulenten elkeer beter leerden kennen, Job Orientations waar jongeren hun sollicitatievaardigheden kunnen versterken. Tijdens de JobHuntings konden jongeren een sollicitatiegesprek voeren met uitzendkantoren.

Ondertussen zijn een 100-tal events georganiseerd en bereikte Welqome 2700 jongeren. Daarnaast zette het project in op onboarding (begeleidingstraject voor nieuwe uitzendkrachten) via de gloednieuwe Welqome app, die elke dag een leermoment op maat van een bedrijf kan voorschotelen. Deze app is sinds de lancering al 800 keer gedownload en bereikt dagelijks zo’n 350 personen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen