< Terug naar overzicht

Laat een onderhuidse chip uw badge vervangen

Verliest u ook wel eens uw toegangsbadge? Of zit u soms zonder visitekaartjes op een interessant netwerkmoment? Dan is daar een eenvoudige oplossing voor: laat een onderhuidse chip inplanten die deze functies vervult. Een Mechels bedrijf doet het al.

Het Mechelse bedrijf New Fusion gaat deze week een chip inplanten bij een aantal van zijn personeelsleden. Met de chip zullen ze bijvoorbeeld de deuren van het bedrijf kunnen openen. Zes van de twaalf personeelsleden hebben zich hiervoor vrijwillig opgegeven.

De chip zal met een dikke naald worden ingeplant tussen duim en wijsvinger. De chip laat toe om deuren te openen, waardoor de werknemers met een chip geen sleutels of badge meer nodig zullen hebben. Maar de chip biedt ook nog andere mogelijkheden. “Er zit een geheugen in, dus wij steken er ook de visitekaartjes van ons bedrijf in. Als je er dan met een smartphone tegen toetst, dan kun je contactloos je kaartje overhandigen aan de andere persoon”, legt zaakvoerder Vincent Nys uit.

Het Vlaamse bedrijf heeft hiermee geen wereldprimeur beet. In Zweden gebruiken sommige hightechbedrijven deze technologie al enkele jaren.

Bron: Deredactie.be en BBC (bbc.co.uk)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen