< Terug naar overzicht

Lange werkdagen stressvoller voor vrouwen dan voor mannen

Mannen en vrouwen reageren anders op lange werkdagen. Zo hebben vrouwen die meer dan 55 uren per week werken een hoger risico op depressie dan mannen die hetzelfde doen, zo toont onderzoek van University College London.

Onderzoek van University College London en Queen Mary University bij ruim 20.000 werknemers toont aan dat vrouwelijke werknemers die meer dan 55 uur per week werken 7,3 procent meer depressieve klachten vertonen dan vrouwen die een standaardweek van 35 tot 40 uren kennen. Weekendwerk zorgt niet voor genderverschillen en leidt zowel bij mannen als vrouwen tot een hogere kans op depressieve klachten.

De onderzoekers hebben geen sluitende verklaring voor het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers. Al wijzen ze er wel op dat vrouwen na hun dagtaak meer huishoudelijke taken opnemen en dus blootgesteld staan aan extra werkdruk en bijkomende verantwoordelijkheden. Maar ook andere factoren kunnen het verschil mee helpen verklaren. Zo blijkt dat werknemers met de meeste depressieve klachten veelal ouder zijn, een laag inkomen hebben, roken, een fysiek zware job hebben en ontevreden zijn over hun werk.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen