< Terug naar overzicht

Lastenverlaging voor oudere werknemers blijkt nutteloos

Volgens een nieuwe studie van de UGent is het netto-effect van de lastenverlaging zo goed als nul. De maatregel kost dus heel wat meer dan ze opbrengt. Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wil daarom de koppeling tussen loon en anciënniteit tegen het licht houden.

Elke werkgever die een werknemer van 55 jaar of ouder in dienst houdt, krijgt een korting op de werkgeversbijdragen van minstens 600 euro per kwartaal. En wie een oudere werknemer aanneemt, krijgt bijna het dubbele.

Interessant, maar toch mist deze maatregel zijn effect, zeggen onderzoekers van de UGent en UCL. De onderzoekers volgden maar liefst 150.000 mannen, geboren tussen 1941 en 1950.

Geen netto-effect

“De maatregel had als resultaat dat de tewerkstelling bij 58-plussers met amper 0,4 procentpunt steeg”, zegt Bart Cockx, professor Arbeidseconomie aan de UGent. Bovendien valt statistisch niet uit te sluiten dat er eigenlijk géén effect was. “Voor de groep van oudere werknemers die anders met brugpensioen zouden vertrekken, vertraagt de lastenverlaging de uittrede uit het werk. Dit gaat echter ten koste van een versnelde uittrede van de iets jongere groep werknemers die net niet in aanmerking kwam voor een verlaging. Het netto-effect is daarom zo goed als nul.”

De lastenverlaging levert dus niets op, integendeel. Elke job voor een oudere werknemer die er bijkomt, kost de maatschappij een pak meer dan die opbrengt.

Oude werknemer kost meer dan hij opbrengt

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is verbaasd over de conclusies: “Ik hoor van werkgevers steeds dat vooral de loonkosten bij 55-plussers een rem zijn op de aanwerving.”

Maar dat is net de kern van het probleem, stelt professor Cockx. De gemiddelde oudere werknemer kost zijn bedrijf meer dan hij opbrengt. Dat komt omdat de Belgische lonen doorgaans stijgen met de leeftijd, terwijl de productiviteit van een oudere werknemer afneemt.

Anciënniteit

Vincent Van Quickenborne (Open VLD), voorzitter van de commissie Sociale Zaken in het federaal parlement, gaat ervan uit dat oudere werknemers te duur zijn omdat hun loon sterk gekoppeld is aan anciënniteit. Ondanks wat is afgesproken in het regeerakkoord, doet de bevoegde minister van Werk Kris Peeters (CD&V) er volgens hem niets aan omdat de vakbonden tegen zijn.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen