< Terug naar overzicht

Man of vrouw: allebei even slecht in multitasken

De wijdverspreide overtuiging dat vrouwen beter kunnen multitasken dan mannen, blijkt niet meer dan een cliché te zijn. Onderzoek aan de RWTH Aachen University leert dat mannen en vrouwen even slecht zijn in multitasken.

Vrouwen zijn niet beter in het gelijktijdig uitvoeren van verschillende taken of in het binnen een kort tijdsbestek te wisselen tussen onafhankelijke taken dan mannen. Onderzoekers van de Duitse RWTH Aachen University vergeleken de prestaties van 48 mannen en 48 vrouwen bij het uitvoeren van een reeks letter- en getalidentificatietaken. Bij sommige taken moesten de deelnemers hun aandacht verdelen over meer taken tegelijk, bij andere hun aandacht wisselen tussen taken.

De onderzoekers vonden geen significante verschillen in reactietijden en nauwkeurigheid bij het uitvoeren van de taken tussen mannen en vrouwen. Ze presteerden even slecht. Volgens de onderzoekers suggereren de resultaten dat multitasken en/of afwisselend twee taken uitvoeren meer te maken heeft met cognitieve controlemechanismen zoals hoe snel iemands werkgeheugen werkt, engagement en disengagement bij de taken.

Bron: People Management

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen