< Terug naar overzicht

Meer dan twee op de drie zieke werknemers komen toch naar het werk

67,8 procent van de Britse werknemers gaat toch werken wanneer ze ziek zijn. 68,3 procent geeft dan ook toe zich schuldig te voelen bij het opnemen van ziektedagen.

Volgens een nieuwe studie van CV-Library, die 1300 Britse werknemers bevroeg, neemt de gemiddelde werknemer tussen de één en twee ziektedagen per jaar op. Wanneer zieke werknemers toch aan de slag blijven, voelt 86,5 procent zich heel wat minder productief. 84 procent beklaagt zich dan ook soms ziek naar het werk te gaan. Ondanks deze cijfers, stelt meer dan de helft van de ondervraagde werknemers dat hun werkgever er niet op aandringt om toch naar huis te gaan.

Onderzoeker Lee Biggins waarschuwt de bedrijven: “De productiviteit en het welzijn van de medewerkers zijn sleutelelementen in het succes van een bedrijf. Een cultuur creëren waar medewerkers worden aangemoedigd om ziek naar het werk te komen, is niet bevorderlijk voor de medewerkers én het bedrijf. Als iemand duidelijk ziek is, adviseer hem dan om naar huis te gaan en te herstellen.” Als de medewerker genezen is, zal hij gelukkiger en geëngageerd opnieuw aan de slag gaan, klaar om een waardevolle bijdrage te leveren.

Volgens de studie is er trouwens echt nood aan een cultuurverandering: meer dan één op de drie ondervraagden claimt door hun managers onder druk te worden gezet om zo snel mogelijk opnieuw aan het werk te gaan, terwijl 44 procent het gevoel heeft dat hun werkgever hen niet helemaal gelooft wanneer ze zich ziek melden.

Bron: HR Grapevine (hrgrapevine.com)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen