< Terug naar overzicht

Mijn kat is ziek en andere creatieve uitvluchten om niet te komen werken

Ik moest dringend met mijn hamster naar de dierenarts of er is voetbal op tv. Medewerkers zijn soms zeer vindingrijk in het verzinnen van redenen waarom ze niet of te laat op het werk komen. SHRM-online verzamelde de beste smoezen om te laat te komen.

Zich overslapen, het kan iedereen gebeuren. Sommige medewerkers zijn echter zeer creatief in het vinden van smoezen waarom ze niet of te laat op het werk zijn. De Amerikaanse Society for Human Resources Management (SHRM) verzamelde enkele goed gevonden smoezen. Een bloemlezing, om te lachen of te huilen?

  • Een medewerker zag op weg naar het werk een katje dat vastzat in een boom. Hij wilde het arme dier redden, maar kwam zelf vast te zitten in de boom en moest wachten tot de brandweer hem kwam bevrijden. Hij stuurde wel foto’s van de kat naar zijn werkgever.
  • Volgens een medewerkster had haar kat de kabel van haar wekkerradio doorgeknabbeld en daardoor had ze zich overslapen.
  • Een medewerker beweerde dat hij van zijn arts moest rusten na het eten van te veel pizza’s. In werkelijkheid had hij de avond voordien te veel cannabis gerookt en onder invloed 10 pizza’s besteld om te delen met vrienden. Maar hij had ze uiteindelijk allemaal zelf opgegeten.
  • Een stagiair vertelde dat hij een voedselvergiftiging had opgelopen. Hij had voor een weddenschap enkele blikken hondenvoer gegeten.
  • Een werknemer kon niet komen werken, hij was vergeten de was te doen en had geen propere kleren meer.
  • Een medewerker daagde niet op, hij was er van overtuigd dat het zaterdag was en dus niet moest gaan werken.
  • Een Amerikaanse werknemer kon niet komen werken omdat hij naar een Europese voetbalwedstrijd aan het kijken was.
  • Een medewerker was enkele dagen afwezig zonder te verwittigen en nam ook de telefoon niet op. Zijn werkgever stuurde na enkele dagen een tekstbericht om te vragen waarom de medewerker afwezig was. Het antwoord: ‘Dit is zijn moeder die een berichtje verstuurt met zijn gsm. Mijn zoon is onverwachts overleden.’ Uiteindelijk bleek hij springlevend te zijn. Hij werd dan ook prompt ontslagen.

Bron:www.shrm.org

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen