< Terug naar overzicht

Millennials willen duidelijkheid en structuur (en evenwicht werk en privé)

Millennials zijn de kampioenen van de flexibiliteit? Of toch niet: nieuw onderzoek onthult dat werken waar en wanneer je wil niet aan de meerderheid onder de millennials besteed is. Zij willen juist duidelijkheid en structuur. Dat lijkt voor hen de beste manier om hun werk-privébalans te bewaken.

Het onderzoek over de millennials en ‘het nieuwe werken’ stamt van Stephan Corporaal, associate lector HRM & Smart Industry aan het expertisecentrum TechYourFuture. De docent promoveerde op een onderzoek naar de aspecten die jonge werkzoekenden belangrijk vinden in hun baan.

Evenwicht werk-leven primordiaal

Millennials willen eerst en vooral een optimale tijdsverhouding tussen werk en privé, zo concludeert de onderzoeker op de Nederlandse vaksite PWnet: “Duidelijke werktijden bieden hen de zekerheid dat ze voldoende ruimte hebben voor het plannen van privéafspraken. Daarbij komt dat ze het liefst tussen hun collega’s werken in plaats van in hun eentje thuis.” Niet bepaald het imago dat millennials vaak met zich meedragen, hoewel hun belang aan de werk-levenbalans dan weer wel strookt met die reputatie.

Vooral een duidelijke grens tussen werk en privé blijkt belangrijk. Al betekent dat ook weer niet dat millennials hun persoonlijke leven thuis laten, zo waarschuwt de onderzoeker. Millennials houden immers niet van een afstandelijke omgangsmanier. Met andere woorden: ze verwachten dat hun collega’s en leidinggevenden ook interesse tonen in hun persoonlijke doen en laten. Corporaal: “Millennials willen graag dat hun leidinggevende interesse in hen toont en hen ondersteunt bij het halen van eventuele ontwikkelingsdoelen. Vraag hoe de persoon zich voelt en informeer ook hoe het privé gaat.”

Diploma is geen eindstation

Meteen komt nog een essentiële karaktertrek van de nieuwe generatie naar voren: deze werknemers willen zich verder ontwikkelen. Zij beseffen maar al te goed dat hun diploma geen eindpunt betekent. Werkgevers moeten dus extra aandacht hebben voor ontwikkelingsmogelijkheden, zo adviseert Corporaal.

Hou het wel geloofwaardig, voegt hij eraan toe moeten blijven. Ook hierin is het zaak om duidelijk te blijven en concrete mogelijkheden voor te stellen.

Dit alles betekent niet dat millennials geen vrijheid nastreven. Ze willen juist het verschil maken en telkens nieuwe dingen proberen mét directe feedback erop. Hou het dus zeker niet bij één formeel beoordelingsgesprek per jaar …

Bron: PWnet (PWnet.nl)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen