< Terug naar overzicht

Minister van Volksgezondheid opent jacht op charlatans

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil alle 500.000 zorgverleners in ons land verplichten om in een portfolio hun diploma en bewijzen van bijscholingen bij te houden.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) werkt aan een nieuw systeem om in de gaten te houden of dokters en verpleegkundigen, maar ook anderen uit de sector zoals kinesisten, apothekers of tandartsen, hun job naar behoren doen.

De overheid heeft op dit moment te weinig mogelijkheden om in te grijpen bij problemen, vindt De Block. Het KB 78, de wet die in ons land de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen regelt, is na bijna 50 jaar dringend aan herziening toe. De nieuwe wet wordt pas volgend jaar geschreven, maar de krijtlijnen ervan zijn bekend. Wie de wetenschappelijke voorschriften niet volgt of een patiënt onheus behandelt, moet daar in de toekomst vaker voor bestraft worden.

De Block wil iedereen die in de gezondheidszorg werkt, verplichten een portfolio bij te houden. Daarin steken niet alleen alle behaalde diploma’s, maar ook attesten van bijscholingen en een verslag van hun activiteiten en de specialisaties die ze tijdens hun carrière opbouwen. Inspecteurs van de federale overheidsdienst Volksgezondheid krijgen de bevoegdheid om te controleren of die portfolio’s correct worden bijgehouden. Als dat niet zo is, kan iemand het recht verliezen om als arts of verpleegkundige te werken.

Bron: De Standaard/news4med.com


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen