< Terug naar overzicht

Nestor: het eerste uitzendbureau voor 50-plussers en gepensioneerden

Zelf zijn ze slechts 29 en 30 jaar, toch starten de Belgische ondernemers Nicolas Moerman en Mathieu Vandenhende het eerste uitzendbureau voor 50-plussers en gepensioneerden in Vlaanderen.

Nestor, een start-up die gestart werd onder de vleugels van incubator ‘Start it @kbc’ heeft een duidelijke missie: “Wij vinden werk dat past bij het leven van elke 50-plusser. Het maakt niet uit of je nu werkt, werkzoekend of gepensioneerd bent. Heb je geen zin om thuis te zitten of ben je toe aan iets nieuws? Dan kan Nestor je helpen”, vertellen Mathieu Vandenhende en Nicolas Moerman. Beiden bundelen ze hun marketing- en HR-kennis om Nestor uit de grond te stampen.

Poging van de privésector

Enkele jaren geleden probeerde een overheidsinitiatief al via uitzendarbeid werkloze vijftigplussers aan een job te helpen, maar dat project is een stille dood gestorven. Nestor is nu het antwoord uit de privésector, maar mikt op alle 50-plussers en gepensioneerden en dit via een digitaal model.

De overheid wil meer vijftigplussers aan boord houden, maar momenteel is die ambitie nog ver van werkelijkheid. Dit terwijl er steeds meer knelpuntberoepen ontstaan. Bovendien bestaat er sinds vorig jaar een wettelijk kader voor gepensioneerden om onbeperkt bij te verdienen. Daarnaast schept de toenemende digitalisering van de arbeidsmarkt nieuwe mogelijkheden. “Nestor had dan ook op geen beter moment kunnen starten”, menen Moerman en Vandenhende.

Bron: Bloovi (bloovi.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen