< Terug naar overzicht

Nu is het genoeg geweest: werkgevers moeten stoppen met bezuinigen

Een rondvraag bij werknemers in Nederland levert een opmerkelijke noodkreet op: de werkgevers moeten dringend ophouden met beknibbelen op zaken als de werkplek, schoonmaak, beveiliging, catering en receptie. Ze snijden ermee in de eigen vingers: de productiviteit lijdt eronder.

Een onderzoek naar de facilitaire tevredenheid en beleving in Nederland door Integron brengt een grote ontevredenheid van de werknemers aan het licht. Tegelijkertijd maakt ze duidelijk dat het loont om aandacht te hebben voor de werkomgeving: de productiviteit neemt immers toe bij een betere ondersteuning in het werk. Althans, dat is de mening van zo’n 70% van de werknemers in Nederland.

De werknemers verwachten dat de productiviteit met gemiddeld 30% kan stijgen. Het gebouw, het klimaat, de werkplek en een ‘schoon en veilig gevoel’ zijn de belangrijkste zaken waar winst te halen valt. Wat aandacht en een beetje investeringen kunnen véél doen.

Op werkplekken waar de werknemers merken dat de ondersteunende factoren verbeterd zijn, stijgt de tevredenheid vlug. De verbeteringen moeten wel zichtbaar zijn en er moet de nodige aandacht aan gegeven worden. Comfortabeler en veiliger kunnen werken, bevordert de productiviteit. Vergeet ook niet het belang van een ‘veilig gevoel’.

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen