< Terug naar overzicht

Oproep: getuigen van pesterijen op het werk (#youtoo?)

De voorbije periode kreeg ongewenst gedrag heel wat maatschappelijke aandacht. Slachtoffers deden hun verhaal, maar de getuigen bleven een opvallend vergeten groep. Daar wil een nieuwe studie aan de KU Leuven verandering in brengen met de oproep om onderstaande vragenlijst in te vullen als u ook getuige was van pestgedrag op het werk.

Incidenten van pesterijen op het werk vonden de voorbije jaren de publieke media. Onderzoekers en experts lichtten toe hoe dergelijke situaties tot stand kunnen komen. Slachtoffers deelden hun verhaal.

Wie doet het? Waarom?

Een opvallend vergeten groep zijn echter de getuigen: zij die pestgedrag op hun werk zagen gebeuren. Binnen de KU Leuven (Onderzoeksgroep Work & Organisation Studies) willen ze dit rechtzetten, omdat ze erkennen dat getuigen een zeer waardevolle bron van informatie zijn om beter te begrijpen wat er speelt.

Was u getuige van pestgedrag op het werk? Dan nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan deze (anonieme) studie via de link: https://tinyurl.com/KUL-getuigen

Uw deelname neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Bovendien maakt u kans op een waardebon van Bongo ter waarde van 50 euro.

Heeft u vragen? Dan kan u terecht bij het onderzoeksteam via Dra. Katrien Vandevelde (katrien.vandevelde1@kuleuven.be) of Prof. Dr. Elfi Baillien (Elfi.Baillien@kuleuven.be) en Siska Janssens (siska.janssens@student.kuleuven.be), in samenwerking met Prof. Dr. Guy Notelaers.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen