< Terug naar overzicht

Oproep: Werk mee aan een onderzoek over ambassadeurschap bij werknemers!

In het kader van een doctoraatsonderzoek naar ambassadeurschap bij werknemers, zijn we, onderzoekers van UGent, faculteit Economie & Bedrijfskunde, op zoek naar organisaties die willen deelnemen aan een survey-onderzoek. Samen met de organisatie stellen we een persoonlijke enquête op die peilt naar een algemeen begrip van een ambassadeur die het employer brand promoot, welke karakteristieken deze hebben en hoe een organisatie medewerkers kan motiveren om deze rol op te nemen. In ruil voor uw medewerking, bieden wij een persoonlijk rapport over hoe uw medewerkers tegenover het employer brand staan en geven wij een korte workshop waarin wij advies op maat geven over hoe uw werknemers kan stimuleren om ambassadeur te zijn.

Wat houdt u deelname nu concreet in?

Er worden Engelstalige enquêtes verstuurd naar de medewerkers in uw organisatie. In deze enquête peilen wij naar zaken die te maken hebben met ambassadeurschap zoals het kennen van employer brand, de affectieve connectie die medewerkers hebben met het employer brand, en de bereidheid tot het promoten van het employer brand en de organisatie als werkgever.

Van uw organisatie zouden we ‘objectieve’ data nodig hebben per werknemer. Deze willen we dan linken aan hetgeen men invult in de enquête via een specifieke code per werknemer. Dit kan data zijn over het gedrag van medewerkers op sociale media (bijv. posten van vacatures op linkedin), aantal keer ze iemand hebben doorverwezen naar de organisatie (employee referrals), meegaan naar jobbeurzen en sollicitanten aanwerven. De objectieve data hangen natuurlijk af van wat jullie als organisatie hebben en willen delen met ons.

Indien u interesse hebt om deel te nemen aan dit onderzoek of meer informatie wilt, kunt u mailen naar marthe.rys@ugent.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen