< Terug naar overzicht

Persona Prijs 2016: het effect van een open-kantoorruimte

Jaarlijks bekroont de vereniging VDP Bru-Bra universitair werk dat bijdraagt aan de verdere professionalisering van HR binnen de bedrijfswereld. Dit jaar ging die eer naar Anahi Van Hootegem (KU Leuven) voor haar masterproef ‘Arbeidstevredenheid en in-rol-performantie in open kantoren’.

Studente Anahi Van Hootegem bevroeg voor haar masterproef, onder leiding van promotor Hans De Witte, 801 werknemers uit 57 organisaties aan de hand van een elektronische vragenlijst. Wat bleek: afleiding correleert negatief met de gepercipieerde controle. Daarnaast medieerde afleiding significant de relatie tussen kantoortype en gepercipieerde controle. De resultaten wezen ook uit dat gepercipieerde controle positief samenhing met zowel arbeidstevredenheid als in-rol-performantie.

Haar mediatie-analyse toonde aan dat gepercipieerde controle fungeert als een mediator in de relatie tussen afleiding en arbeidstevredenheid en in-rol-performantie. Er werden ten slotte ook enkele aanwijzingen gevonden voor de moderatiehypothese. Extraversie trad op als buffer in de relatie tussen alleen in een kantoor werken en afleiding. In open kantoren werd deze moderatie echter niet teruggevonden.

Meer uitleg, conclusies én praktisch advies uit deze masterproef volgen zo vlug mogelijk, zodra we meer informatie erover binnenkrijgen.

Bron: masterproef Anahi Van Hootegem


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen