< Terug naar overzicht

Pilootproject voor Europees pensioenvolgsysteem van start

Een consortium van ervaren Europese pensioen-stakeholders neemt de uitdaging van de Europese Commissie aan om het pilootproject voor een Europees pensioenvolgsysteem te ontwikkelen. De Europese Commissie investeert de komende drie jaar 1,7 miljoen euro in het project.

De Europese Commissie vroeg een online grensoverschrijdend volgsysteem voor pensioenen te ontwikkelen. Dit systeem moet mensen die in de EU gewerkt hebben, toelaten om de pensioenrechten te volgen die ze in de loop van hun loopbaan hebben opgebouwd in verschillende lidstaten en stelsels.

De Europese Commissie stopt de komende drie jaar 1,7 miljoen euro in het project. Het is een voortzetting van het vroegere TTYPE-project (Track and Trace Your Pension in Europe). Het TTYPE- project liep van juni 2013 tot juni 2016 en leverde het mogelijke ontwerp, aanbevelingen en een businessplan voor een Europees pensioenvolgsysteem.

Sinds 1 januari 2019 ontwikkelt het consortium het pilootproject voor het Europese pensioenvolgsysteem onder de bestaande merknaam www.FindyourPension.eu. Deze website helpt sinds 2011 onderzoekers die in verschillende landen werken met hun verschillende pensioenrechten.

In de eerste fase (pilootproject) geeft ETS algemene informatie over het pensioenlandschap in een groot aantal Europese landen en helpt het mobiele werknemers om hun pensioenaanbieders te vinden in minstens vijf lidstaten. Het hoofddoel is grensoverschrijdende werknemers en andere werknemers die beroepsmatig mobiel zijn, een overzicht te geven van hun pensioensituatie. Daarom zullen de interfaces en de technische basis om de opgebouwde pensioenrechten te tonen via ETS gecreëerd worden in een ‘proof of concept’ als onderdeel van het project.

De dienst zal stap na stap gelanceerd worden en na het pilootproject zoveel mogelijk nationale volgsystemen en pensioenaanbieders met het platform verbinden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen