< Terug naar overzicht

Ploy: de Uber van de arbeidsmarkt

Sinds 22 februari is Ploy operationeel. Ploy zorgt ervoor dat vraag en aanbod elkaar vinden op de arbeidsmarkt via een mobiele app op smartphone of tablet. Voorlopig is het alleen in de horeca in gebruik.

Ploy, een cocreatie van Randstad en Cronos, is een technologische innovatie en een mooi voorbeeld van de opmars van e-commerce en de digitalisering van de arbeidsmarkt. De applicatie verschilt wezenlijk van een aantal andere apps die vraag en aanbod verbinden op de arbeidsmarkt en alleen zorgen voor matching. Bij Ploy is ook het volledige backofficegebeuren van het uitzendproces meegenomen. Zelfs het betalingsverkeer met de klant gebeurt digitaal via de app.

En, beslist niet onbelangrijk, in tegenstelling tot vergelijkbare apps zoals Uber, zijn de werkenden in deze ook werknemers met alle sociale bescherming daaraan verbonden. Ploy toont aan dat innovatie niet gepaard hoeft te gaan met sociale achteruitgang. Het schrijft zich dus in in een traditie van de gelijktijdige belangenbehartiging van werkgever en werknemer.

Bijdrage aan het 'witten' van de arbeidsmarkt

Degenen die zich inschrijven bij Ploy, zijn mensen die op onregelmatige tijdstippen willen werken. Met de app krijgen ze een reële en gebruiksvriendelijke mogelijkheid om dat te doen. Idem dito wat de vraagzijde betreft. Werkgevers kunnen via Ploy zeer snel en vlot medewerkers vinden die op onregelmatige uren willen werken. Daardoor zal Ploy zeker ook bijdragen tot het 'witten' van de arbeidsmarkt.

De machine vervangt de mens niet, maar werkt ermee samen. De rol van de uitzendconsultant verandert wel: van het selecteren en matchen van werknemers en vacatures naar het begeleiden van alle mogelijke gebruikers binnen de community van Ploy.

In België ontwikkeld en binnenkort ook in heel België operationeel

In de app zit de gecombineerde expertise van Randstad (het volledige backofficeproces inzake uitzendarbeid), Cronos (technologische expertise) en Adyen (snel en veilig mobiel betaalverkeer). Alle partijen spelen in deze een belangrijke rol.

Ploy is sinds 22 februari operationeel in de regio Antwerpen. De bedoeling was om in een beperkte regio van start te gaan om het geheel goed te kunnen monitoren. De voorbije weken werd de app al 800 keer gedownload. Intussen werden er al zo’n 150 jobs gepost die voor 75 procent werden ingevuld. Naarmate het horecaseizoen echt op gang komt, zal de activiteit alleen maar toenemen. Het is de ambitie om Ploy voor de zomer verder uit te rollen in heel België.

Bron: Randstad (randstad.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen