< Terug naar overzicht

Procedure sociale verkiezingen duurt te lang

In mei 2020 worden er in heel wat bedrijven opnieuw sociale verkiezingen georganiseerd. Bijna negen op tien werkgevers vindt de huidige procedure van 150 dagen om de sociale verkiezingen te organiseren te lang.

De procedure van de sociale verkiezingen, die nu 150 dagen duurt, zou korter moeten volgens werkgevers. Dat blijkt uit een enquête van HR-dienstverlener Acerta naar de houding van ondernemingen tegenover de bestaande Belgische overlegstructuren en werknemersvertegenwoordiging. Een op vier (26 procent) denkt dat het in 30 dagen moet af te handelen zijn en 41 procent mikt op de helft van de huidige periode, zijnde 75 dagen. De frequentie van de verkiezingen – om de vier jaar – vindt een kleine helft (48 procent) van de werkgevers dan weer prima, 41 procent zou voorstander zijn van sociale verkiezingen om de zes jaar.

Vakbondsafvaardiging als nuttig ervaren

Een kwart van de ondernemingen met minder dan 100 werknemers, zou als ze de keuze hebben, er nog altijd voor kiezen om een afvaardiging te hebben. In ondernemingen met meer dan 100 werknemers stijgt dit percentage tot 55 procent en in bedrijven met meer dan 500 werknemers zelfs tot 65 procent.

Ondernemingen respecteren de door de wet opgelegde frequentie voor het overleg in de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk. 21 procent komt minstens 12 keer per jaar samen, 25 procent 11 keer en 39 procent 10 keer. De vakantieperiodes daar gelaten, wordt er dus zo goed als maandelijks officieel overlegd tussen werkgevers en werknemers. Het valt op dat onderhandelingen over cao's doorgaans gebeuren met de leden van de vakbondsafvaardiging en niet zozeer met de vakbondssecretaris. In 60 procent van de gevallen heeft die slechts een beperkte rol en in 37 procent van de gevallen wordt hij enkel betrokken bij de ondertekening van de cao.

Vooral werkgever communiceert

Opmerkelijk ten slotte is dat de werkgever de meest actieve rol opneemt in de communicaties naar de werkvloer over de resultaten van het overleg in ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk: 43 procent van de werkgevers staat zelf in voor de brede communicatie; 35 procent communiceert samen met de werknemersafvaardiging (in grote ondernemingen is deze rolverdeling populairder) en 15 procent van de werkgevers laat de communicatie aan de werknemersafvaardiging over.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen