< Terug naar overzicht

Progressieve werkhervatting na ziekte verdubbeld op vijf jaar tijd

Het aantal Belgen dat na een periode van afwezigheid op het werk door ziekte of ongeval deeltijds terug aan de slag gaat bij zijn werkgever, verdubbelde bijna op vijf jaar tijd. Vandaag hervatten 1,92 procent van de zieke werknemers het werk progressief. Ook het aantal ontslagen wegens medische overmacht daalt.

Van de arbeidsongeschikte werknemers hervat 1,92 procent of 1 op de 50 het werk bij zijn werkgever progressief. Dat wil zeggen dat werknemers niet meteen weer 100 procent hervatten, maar in stappen terug aan de slag gaan. Vier jaar eerder, in 2014 maakte de Belg van de mogelijkheid tot progressieve werkhervatting veel minder gebruik: slechts 1,07 procent hernam het werk toen gedeeltelijk. Dat stelt HR-dienstenbedrijf Acerta op basis van zijn cijfers voor 2018 vast.

Er zijn wel grote regionale verschillen. Het Vlaams Gewest volgt het nationale gemiddelde met 1,91 procent, in het Brussels Hoofdstedelijk wordt van progressieve werkhervatting meer, namelijk 2,33 procent gebruikgemaakt. In het Waals Gewest minder, namelijk 1,38 procent.

Medische overmacht

En ook tussen de grote en kleine bedrijven zijn er duidelijke verschillen. Het percentage werknemers dat na een ziekte of ongeval het werk progressief hervat stijgt met de grootte van de werkgever. In de grootste ondernemingen komt progressieve werkhervatting zelfs dubbel zo vaak voor als in de kleinste.

Net niet de helft – 49,71 procent - van zij die het werk progressief hervatten bij hun werkgever, heeft dat binnen de 90 dagen (3 maanden) gedaan. Kijken we wat het cumulatieve deel is van arbeidsongeschikte werknemers die binnen de 6 maanden het werk progressief heeft hervat, dan komen we uit op een kleine driekwart (73,14 procent). Maar misschien nog het opvallendste is dat bijna 10 procent van wie het werk in stappen hervat, daarmee start na meer dan een jaar afwezig te zijn geweest.

Soms lukt het werk hervatten niet, zelfs niet gedeeltelijk of in een andere functie. Of is er geen andere functie beschikbaar bij de werkgever. Wanneer het officiële traject van re-integratie is doorlopen zonder succes, kan een contract dus toch op zijn einde lopen. We spreken dan van overmacht om medische redenen: 3,14 procent van de contracten van onbepaalde duur die in 2018 zijn beëindigd waren in dat geval. Dat is lager dan de jaren daarvoor. Het hoogste percentage einde van de arbeidsovereenkomst wegens medische overmacht vinden we terug in de social profit: 5,12 procent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen