< Terug naar overzicht

Recorddaling: 8,4% minder werkzoekenden

Eind april telde Vlaanderen 184.800 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 16.962 of 8,4% minder dan een jaar eerder. De recorddaling van vorige maand (7,7%) wordt alweer verbroken.

In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt alweer de Vlaamse werkloosheid. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 11%. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 9,4% en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 3,8%. Ook de allochtone werkloosheid blijft verder dalen met 6,6%.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA): "De Vlaamse werkloosheidsgraad is intussen al gezakt tot 6,04%. Maand na maand breken we records op de Vlaamse arbeidsmarkt. Keer op keer wordt bewezen dat het Vlaams arbeidsmarktbeleid de juiste keuzes maakt door in te zetten op zo individueel mogelijke begeleiding, opleiding en werkervaring. De krapte is nu voelbaar bij alle bedrijven. Laat ons snel, ook in de federale wetgeving, de juiste beslissingen nemen om het effect van ons Vlaams beleid nog te versterken en de knelpunten bij de bedrijven op te lossen."

Bron: Persbericht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen