< Terug naar overzicht

Regeling voor 'loopbaansparen' uitgesteld

De sociale partners vertegenwoordigd in de Nationale Arbeidsraad (NAR) kregen tot 1 augustus 2017 de tijd om een concept van loopbaansparen uit te werken en in een cao te gieten. Deze termijn werd echter met 6 maanden verlengd.

Eén van de maatregelen tot meer 'werkbaar werk' is de invoering van een wettelijk systeem van loopbaansparen. Dit maakt het mogelijk om tijd op te sparen, met de bedoeling deze later, in de loop van je loopbaan, als verlof op te nemen. Op deze manier kan de werknemer de intensiteit van zijn loopbaan zelf voor een deel vormgeven en adempauzes in zijn professionele leven inlassen.

De sociale partners kregen tot 1 augustus 2017 de tijd om een concept van loopbaansparen in een cao te gieten. Slaagden zij daarin, dan zou het stelsel van loopbaansparen zoals voorzien in de wet van 5 maart 2017 betreffende werkbaar en wendbaar werk niet in werking treden.

De termijn waarbinnen de NAR een alternatieve regeling voor loopbaansparen kan uitwerken, wordt nu verlengd met 6 maanden. De deadline van 1 augustus 2017 werd verplaatst naar 1 februari 2018.

Wanneer de sociale partners er niet in slagen een intersectoraal systeem uit te werken tegen 1 februari 2018, herleeft het systeem zoals voorzien in de wet betreffende werkbaar en wendbaar werk. Dit wettelijk systeem legt het initiatief bij de sector of, wanneer een sector-cao uitblijft, bij de onderneming.

Bron: SD Worx (sdworx.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen