< Terug naar overzicht

Rekruteringsconsultants bereid grote risico’s te nemen, maar dat kan zuur opbreken

Bijna negen op tien rekruteringsconsultants geven toe kandidaten te durven voorstellen die niet over de juiste ervaring of competenties beschikken. Al moeten bijna evenveel consultants toegeven dat dit een verkeerde keuze was. Maar opdrachtgevers en sollicitanten gaan ook niet altijd vrijuit.

De krapte op de arbeidsmarkt zet rekruteringsconsulants aan risico’s te nemen bij het voorstellen van de ‘geknipte kandidaat’. Zo zegt in een rondvraag van een Britse jobwebsite 87 procent van de 200 respondenten-consultants dat ze al kandidaten hebben voorgesteld die niet over de gevraagde ervaring of competenties beschikten. En 81 procent geeft toe dat dit een verkeerde beslissing was. De reden waarom het faliekant afliep? Meer dan een derde (36 procent) zegt dat de voorgestelde kandidaat niet kon aarden in de organisatie en een op de vijf stelt dat de keuze te beperkt was en ze het er toch maar op waagden.

Ook de krapte op de arbeidsmarkt spoort 20 procent van de consultants ertoe aan risico’s te nemen bij het voorstellen van een potentiële kandidaat. Al zegt 14 procent dat de kandidaat loog over zijn competenties en ervaring tijdens zijn sollicitatie. Daarnaast wijzen ze ook naar de opdrachtgever als verklaring waarom ze de verkeerde kandidaat voorstellen: 4 procent beweert dat de opdrachtgever loog over de bedrijfscultuur en/of functie en volgens 3 procent heeft de toekomstige werkgever geen goed sollicitatie-interview gevoerd.

Bron: onrec.com

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen