< Terug naar overzicht

‘Relaunch Your Career’: opnieuw aan de slag na loopbaanonderbreking

Mastercard kondigde maandag de Belgische lancering aan van ‘Relaunch Your Career’. Dit programma richt zich tot mannen en vrouwen uit het middle management die opnieuw aan de slag willen na een loopbaanonderbreking van minstens zes maanden.

Een jaar geleden maakte Mastercard al bekend dat zijn werknemers voortaan acht weken vaderschapsverlof krijgen. Het programma ‘Relaunch Your Career’, dat gericht is op personen buiten het bedrijf en zonder arbeidsovereenkomst, ligt in dezelfde lijn: Mastercard wil een werkomgeving bieden die beter aansluit bij de huidige samenleving, om werk en privé beter op elkaar af te stemmen.

Loopbaanonderbreking: een groeiend fenomeen

Werknemers onderbreken hun loopbaan om familiale of medische redenen, of gewoon omdat ze terug naar de essentie willen na een groot gedeelte van hun leven aan hun werk te hebben besteed. Dit fenomeen wordt steeds populairder in België. Het aantal werkende Belgen dat een thematisch verlof neemt, zoals ouderschapsverlof, kent elk jaar een belangrijke stijging. Het aantal steeg van 9540 personen in 2000 tot 76.935 aanvragen in 2016, ofwel een stijging van 800 procent in 16 jaar tijd.

Dit toont aan dat het onderbreken van een carrière alsmaar vaker voorkomt en dat de Belgen hun tijd veel gemakkelijker moduleren in functie van hun persoonlijke en familiale situatie. Wanneer de Belg echter weer aan de slag wil, blijkt die onderbreking hun zoektocht naar een nieuwe baan te bemoeilijken.

Opnieuw aan de slag

Het in 2016 geïntroduceerde ‘Relaunch Your Career’ is een betaald programma dat werkzoekenden twaalf weken lang als het ware onderdompelt bij Mastercard. Het is bedoeld om professionals uit het middle management of executives te steunen bij hun terugkeer na een loopbaanonderbreking van zes of meer maanden. Na een succesvolle lancering in het Verenigd Koninkrijk en Dubai is ‘Relaunch Your Career’ nu ook beschikbaar voor Belgische kaderleden met ervaring in financiële diensten, technologie of e-commerce. Tijdens het programma dat loopt van januari tot maart 2018 worden zij betrokken bij strategische en commerciële projecten.

Bij de start van het programma staan twee introductiedagen gepland om op een rustige manier weer kennis te maken met de arbeidswereld en het bedrijf te leren kennen. De deelnemers volgen een on-the-job-opleiding en krijgen een ‘buddy’ toegewezen, bij wie ze altijd terechtkunnen. Mastercard verleent ook coaching tijdens de hele opleiding. Doel van het programma: het businessmodel van de onderneming leren kennen en beheersen, de bestaande competenties van de werknemer bijschaven en nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Wie deelneemt aan ‘Relaunch Your Career’ krijgt bovendien de kans om te solliciteren naar openstaande functies binnen Mastercard, en dat op dezelfde manier als de werknemers. Afhankelijk van de beschikbaarheid, de selectiecriteria en hun vaardigheden, kunnen de kandidaten een contract van onbepaalde duur in de wacht slepen na afloop van de twaalf betaalde immersieweken. Zo zijn in het Verenigd Koninkrijk drie van de vijf deelnemers, in het programma van 2016, vast in dienst getreden bij Mastercard.

Bron: Mastercard (mastercard.com)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen