< Terug naar overzicht

Richard Branson geeft werknemers 1 jaar betaald ouderschapsverlof

Richard Branson, de CEO van Virgin Group, houdt van innovatief leiderschap en sociale experimenten. Nu hij zelf grootvader is geworden, creƫert hij wat ruimte voor familiewaarden en biedt hij zijn medewerkers een royaal ouderschapsverlof aan.

De flamboyante Britse tycoon Richard Branson, die onlangs grootvader werd van drie kleinkinderen, ziet zichzelf als ondernemer en avonturier, maar vooral als familieman. Hij zegt dat hij trots is op de meer dan 400 Virgin-ondernemingen, maar dat hij vooral voldoening haalt uit zijn rol als echtgenoot, vader en grootvader. Iets wat hij zijn medewerkers ook wil gunnen. Zo experimenteerde hij reeds met onbepaalde vakantieperiodes die medewerkers konden inlassen (met behoud van loon) op voorwaarde dat ze hun opdracht hadden voltooid.

Ouderschapsverlof als investering

In Groot-Brittannië wordt er reeds 50 weken ouderschapsverlof gegund, te verdelen onder moeder en vader, en waarvan 37 weken maar deeltijds betaald worden. Branson gaat daarom een stap verder en geeft zijn medewerkers de mogelijkheid om een jaar ouderschapsverlof te nemen, terwijl ze hun volledige loon kunnen behouden.

Virgin-CEO Branson is ervan overtuigd dat dit geen kostenpost zal vormen. Hij ziet deze beslissing immers als een investering in zijn personeel en dus ook in zijn bedrijf. Zijn credo: een bedrijf dat goed voor zijn personeel zorgt, zal hier veel voor terugkrijgen.

De voorwaarden

Branson heeft wel enkele voorwaarden verbonden aan de nieuwe regeling. Zo kom je pas in aanmerking als je minstens 4 jaar actief bent bij de Virgin Group. Wie minder dan 2 jaar voor het bedrijf heeft gewerkt, heeft maar recht op 25% van zijn of haar salaris gedurende 52 weken.

Momenteel wordt deze mogelijkheid alleen aangeboden aan de investeringsafdeling van Virgin Management in Londen en Genève. Wel wordt er geen onderscheid gemaakt tussen adoptie-ouders en biologische ouders. Het ouderschapsverlof is daarom ook van toepassing op werknemers die een kind hebben geadopteerd.

Bron: CNN Money (money.cnn.com), Jobat (jobat.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen