< Terug naar overzicht

Robot Pepper helpt aan het onthaal in AZ Damiaan Oostende en CHR Citadelle Luik

Een humao├»de robot versterkt de verzorgende personeelsteams van de ziekenhuizen AZ Damiaan en CHR Citadelle bij het verwelkomen en begeleiden van pati├źnten. Een wereldprimeur.

Het Oostendse AZ Damiaan en het Luikse CHR Citadelle zijn ’s werelds eerste ziekenhuizen die gebruik maken van de humaoïde robot. Pepper, zo heet de robot, zal zich hoofdzakelijk toespitsen op het helpen, begeleiden en informeren van bezoekers die zich in de inkomhal van het ziekenhuis aanmelden.

Het is wereldwijd de eerste keer dat robots voor het onthaal in een medische context worden ingezet. De robots worden gemaakt door Zora Bots uit Oostende.

Pepper is niet de eerste robot die het Oostendse en Luikse ziekenhuis inschakelen. Beide ziekenhuizen gebruiken in hun verzorgingseenheden al een ander soort robot uitgerust met Zora-technologie. Het AZ Damiaan heeft twee Zora-robots van het Nao-type al meer dan een jaar in dienst. De 57 cm hoge robot helpt kinderen chirurgische ingrepen op een meer positieve manier te begrijpen en aanvaarden, en zorgt overdag voor ontspanning.

Op de geriatrie begeleidt een andere Zora bejaarden bij hun turnoefeningen en zorgt hij voor activiteiten die helpen in de strijd tegen mentale achteruitgang.

CHR Citadelle heeft sinds december 2015 drie Zora-robots die ingeschakeld worden op de afdelingen geriatrie, revalidatie en pediatrie.

Bron: AZ Damiaan

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen