< Terug naar overzicht

Schaarste en digitalisering grootste uitdagingen voor Recruitment, Search & Selection

De sector Recruitment, Search & Selection (RSS) kan sterke groeicijfers voorleggen. In de eerste helft van 2018 nam het aantal geplaatste kandidaten toe met 16,75 procent. Hiermee zet de sector het groeipad dat van start ging eind 2014 stevig verder.

De sector Recruitment, Search & Selection (RSS) groeit dit jaar fors. In de eerste helft van 2018 nam het aantal geplaatste kandidaten toe met 16,75 procent. Dit maakte Federgon bekend, de federatie van de HR-dienstverleners, die ook de Recruitment, Search & Selection-sector vertegenwoordigt. Hiermee zet de sector het groeipad dat van start ging eind 2014 stevig verder.

“De cijfers bevestigen dat bedrijven in tijden van schaarste in toenemende mate een beroep doen op professionele partners om het juiste talent te zoeken, te screenen en te rekruteren”, verduidelijkt Ann Cattelain, coördinator van de sector RSS bij Federgon. De sector profiteert onder meer van een stijgende vraag naar talent bij de bedrijven. Deze vraag is deels conjunctuurgebonden, maar ook demografische ontwikkelingen - lees de vergrijzing - hebben een invloed via een toenemende vervangingsvraag.

Toch zijn heel wat RSS-leden op hun hoede voor de digitale uitdagingen die op hen afkomen. Dit blijkt uit een enquête die Federgon heeft afgenomen bij haar leden van de sector. De resultaten geven aan hoe de sector de impact van digitalisering op de RSS-activiteit ervaart. “In de mate dat digitale tools vandaag de efficiëntie en snelheid van procedures ondersteunen, zijn zij een gewaardeerd instrument in een performantere dienstverlening en de strijd tegen schaarste”, verduidelijkt Paul Verschueren, directeur Research & Economic Affairs van Federgon. Hoewel de meerderheid van de RSS-bedrijven ook daadwerkelijk gebruik maakt van deze tools, zijn zij toch op hun hoede voor nieuwe digitale concurrenten in de nabije toekomst.

Bron: Federgon

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen