< Terug naar overzicht

Slechts 1 op de 5 jongeren is een jobhopper

Nieuwe generatie, nieuw carrièremodel? Niet bepaald, de millennials zijn helemaal niet de jobhoppers waar ze vaak voor gehouden worden. Slechts 1 op de 5 wil gedurende hun loopbaan regelmatig van werkgever veranderen. Verder liggen hun verwachtingen - ondanks het moeilijke economische klimaat - wel zeer hoog.

Deze vaststellingen blijken uit een trendstudie naar de verwachtingen van jongeren die voor het eerst op de arbeidsmarkt komen. Voor de negende keer bracht het Centre for Excellence in Career Management van de Vlerick Business School het carrièreperspectief van de millennials in kaart. 880 laatstejaarsstudenten aan Vlaamse hogescholen en universiteiten namen deel aan de enquête in het voorjaar van 2014.

Enkel eerste job als opstap

De jongere als jobhopper, dat beeld klopt niet bepaald. Slechts 22% geeft aan dat ze tijdens hun carrière regelmatig van werkgever willen veranderen. Wel ziet de meerderheid (60%) de eerste werkgever eerder als een opstap naar een betere job in een ander bedrijf:

  • 46% heeft de intentie om 1 tot 3 jaar bij de eerste werkgever te blijven.
  • 27% wil 3 tot 5 jaar blijven.

Passen bij persoonlijkheid, interesses en situatie

“Anders dan voorgaande generaties, willen jongeren hun eigen waarden en normen, wat ze zelf belangrijk vinden, ook weerspiegeld zien in hun job,” zegt Dirk Buyens, professor Human Resources Management aan Vlerick Business School. “Ze willen graag aan de slag bij een bedrijf met een visie die verzoenbaar is met hun overtuigingen en waarden. Maar ook breder moeten job en bedrijf passen bij hun persoonlijkheid, interesses en familiale situatie. Authenticiteit is voor hen van groot belang: ze willen een job die als het ware een verlengde is van wie ze zijn en waar ze voor staan. Daarom is het belangrijk dat bedrijven jongeren voldoende vrijheid geven om hun eigen accenten te leggen in hun job.”

Ook autonomie en de werk-privébalans vinden de jongeren belangrijk: 83% wil graag zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze werken. En 82% vindt een goed evenwicht tussen werk en privé belangrijk. Opvallend is dat slechts 35% van de bevraagde jongeren bereid is om beloftes te doen rond flexibiliteit.

Grenzen aan de flexibiliteit

Sara De Hauw, onderzoekster aan Vlerick Business School: “Dat jongeren in het begin van hun werkende leven volop voor de carrière gaan, blijkt dus niet helemaal te kloppen. Reeds van bij de start zoeken ze naar een goed evenwicht tussen werk en privé. Overuren presteren of werk mee naar huis nemen, is voor hen niet zo vanzelfsprekend. 78% vindt het bovendien belangrijk dat gemaakte overuren terugbetaald worden. Jongeren zijn enerzijds dus wel bereid om hard te werken en veel te geven, maar ze hechten ook veel belang aan hun privéleven en stellen duidelijke grenzen aan hun flexibiliteit.”

Hoog loon

Verloning mogen ze dan niet als doorslaggevend aanduiden, toch liggen hun loonverwachtingen wel zeer hoog: gemiddeld verwachten jongeren bij de start 1759 euro netto te verdienen en na vijf jaar mikken ze gemiddeld op 2783 euro netto. Op het vlak van bijkomende voordelen bestaat de top 5 uit: een hospitalisatieverzekering (81%), betaalde overuren (78%) en pensioensparen (73%), gevolgd door een bedrijfswagen (61%) en extra betaalde vakantiedagen (56%).

Loopbaan als 'en-en-verhaal'

In vergelijking met vorige generaties nemen jongeren veel meer het heft in eigen handen. “Ongeveer halfweg het laatste studiejaar was 50% reeds actief op zoek naar een job,” vertelt onderzoekster Inge De Clippeleer. “Jongeren beseffen dus dat ze meer dan vroegere generaties zelf aan het roer van hun eigen carrière staan en niet altijd moeten afwachten tot er zich een opportuniteit aandient.”

“Het is echter een en-en-verhaal,” vult onderzoekster Ine Willemse aan. “Jongeren die zelf meer verantwoordelijkheid opnemen voor hun eigen loopbaan, willen ook dat de werkgever evenveel inspanningen doet qua doorgroeimogelijkheden.” Zo verwacht 86% dat de werkgever hen van bij de start van de samenwerking carrièreperspectieven aanbiedt.

Bron: Vlerick Business School


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen