< Terug naar overzicht

Slechts een kwart van de sollicitanten krijgt antwoord

Werkzoekenden moeten gemiddeld 18 keer solliciteren alvorens uitgenodigd te worden voor een interview. Bovendien krijgt slechts een kwart antwoord op een sollicitatie.

Slechts een kwart (24 procent) van de jobzoekers krijgt binnen de 45 dagen na hun sollicitatie een antwoord. Dat blijktuit een rondvraag van jobsite StepStone bij ruim 44.500 Belgische sollicitanten de voorbije drie jaar. Toch vond 85 procent van de sollicitanten dat ze een goede of zelfs perfecte match waren voor de job.

Ter vergelijking: in Duitsland krijgt meer dan de helft van de sollicitanten (52 procent) wel steeds een antwoord. In Nederland is dat 35 procent. Alleen sollicitanten in Frankrijk zijn nog slechter af. Daar krijgt slechts 15 procent van de jobzoekers een antwoord op hun sollicitatie.

Uit de rondvraag blijkt voorts dat Belgische jobzoekers gemiddeld 18 sollicitaties nodig hebben om uitgenodigd te worden voor een interview. Ook in Nederland is dat het geval. In Duitsland wordt men na gemiddeld tien sollicitaties uitgenodigd voor een interview. In Frankrijk is dat pas na 21 pogingen. Maar daar heeft men gemiddeld twee interviews nodig om een jobaanbod te krijgen, net zoals in Duitsland. In Belgiƫ en Nederland zijn dat er gemiddeld drie.

Bron: Stepstone

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen