< Terug naar overzicht

Straffen motiveert twee tot drie keer beter dan belonen

Wanneer je wil dat mensen hun gedrag aanpassen, werkt straffen effectiever dan belonen. Een milde straf volstaat al om de verandering door te drukken. Vergeet de wortel, hanteer de stok…

Dat kan je concluderen uit het onderzoek ‘Reward and punishment act as distinct factors in guiding behavior’, dat verscheen in het wetenschappelijk tijdschrift Cognition en besproken werd op de Nederlandse PsyBlog. Professor Richard Abrams en de postdoctorale onderzoekers Jan Kubanek en Lawrence Snyder (allen verbonden aan de Washington University in St. Louis) vergeleken de effecten van straffen en belonen. Ze komen tot de bevinding dat straffen twee tot drie keer beter werkt dan belonen. 

Milde bestraffing werkt al

“Negatieve feedback kan effectiever zijn dan positieve feedback bij het aanpassen van gedrag”, legt Jan Kubanek uit. “Onze studie toont aan dat deze feedback niet al te heftig hoeft te zijn, omdat het erop lijkt dat we de neiging hebben hetzelfde te reageren op welke hoeveelheid negatieve feedback dan ook.”

De onderzoeker verwijst naar de evolutie om het fenomeen te verklaren: mensen proberen straffen en gevaarlijke situaties te vermijden. Een beloning is leuk, maar daar zitten geen negatieve gevaren aan vast.

Effect van beloning kleiner dan van straf

Tijdens het onderzoek moesten de proefpersonen taken uitvoeren waarvoor ze periodiek beloond of bestraft werden. Zowel de straffen als de beloning waren mild: van 5 tot 25 cent. Er bleek dat gedrag zeker gestimuleerd wordt door een beloning. Het motiverende effect ervan was echter klein in vergelijking met het motiverende effect van straffen. 

Maar wat bij permanente negatieve feedback? 

Dr Jeremy Dean, die het onderzoek beschreven heeft, waarschuwt wel dat niet nagegaan werd wat het effect is van voortdurend negatieve feedback. Hoe zullen je medewerkers, bijvoorbeeld, reageren als je alleen maar klaagt, berispt en negatieve kritiek hebt?

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl), PsyBlog (psyblog.nl)


Lees meer over

1 reactie

  • Op 22 mei 2015 om 12u39, zei Jean Van Der Biest:

    Is men Alice Miller dan al vergeten en de Zwarte Pedagogie? (of er – helaas - nooit iets over gelezen) Blijkbaar zijn die Amerikanen nog steeds in dat bedje ziek. Met als evident gevolg dat zij overtuigd zijn dat straffen beter werkt dan belonen en aanmoedigen. Omdat zij van niet beter weten. Erger nog, het is het enige dat echt op hen werkt, allicht ook omdat zij een andere aanpak niet vertrouwen, of er ongegeneerd en respectloos misbruik van maken. Als je mensen als apen(/kleuters/onverantwoordelijken/enz) behandelt zullen ze zich ook zo gedragen. Zo is genoemde conclusie perfect te verklaren. En zo houdt de Zwarte Pedagogie zichzelf in stand, doorgegeven van generatie op generatie. Tot je een Wetende Helper ontmoet die je kan inspireren hoe het ook anders kan.

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen