< Terug naar overzicht

Te weinig werkdruk doodt de motivatie (te veel ook)

Een te hoge werkdruk heeft negatieve gevolgen voor de motivatie en de productiviteit. Een te lage werkdruk blijkt precies hetzelfde negatieve effect te hebben. Te weinig uitdagend werk veroorzaakt verveling en doodt de bevlogenheid.

De problematiek over een te hoge werkdruk is gekend, maar ook werk dat niet uitdagend is en tot verveling leidt, heeft een zeer negatief effect op motivatie, engagement en betrokkenheid. Dat blijkt uit ‘Het verborgen potentieel van werkend Nederland 2015’, een studie van onderzoeksbureau Effectory, waarvoor meer dan 400.000 medewerkers uit 800 organisaties gevraagd werden naar hun werkbeleving.

Het aandeel van bevlogen en betrokken medewerkers ligt het hoogst wanneer de werknemers zeggen dat de werkdruk ‘goed’ is. Alles wat afwijkt, doet de bevlogenheid en betrokkenheid zwaar dalen. 42 procent van de medewerkers is bij een te hoge werkdruk niet meer betrokken en bevlogen. Hetzelfde geldt voor 44 procent van de medewerkers met een te lage werkdruk.

Dr. Noortje Wiezer, senior onderzoeker Work, Health & Care bij TNO, wijt de afnemende bevlogenheid aan diverse oorzaken:

  1. Te weinig werk kan de vraag doen ontstaan of die job dan nog wel zal blijven bestaan. Hoelang duurt het voor iemand erachter komt dat je weinig of niets doet? Werkonzekerheid levert stress op.
  2. Als het werk te makkelijk is, staat je ontwikkeling stil. Dat maakt ongemakkelijk en gaat al gauw frustreren. Zeker als je dan geen ontwikkelingsmogelijkheden meer krijgt of ziet.
  3. Als mensen uitgedaagd worden, gaat de productiviteit de hoogte in. De uitdaging mag echt wel wat zijn, maar het moet uiteraard haalbaar blijven, anders kom je aan de andere negatieve kant terecht.

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen