< Terug naar overzicht

‘Tijdelijke job met optie vast’ zit in de lift

Steeds vaker zien we op de arbeidsmarkt de 'tijdelijke job met optie vast', zo blijkt uit onderzoek. In de eerste helft van dit jaar zijn er al bijna een vijfde meer dergelijke vacatures dan vorig jaar. Dat kan een reactie zijn op de krapte, met werkgevers die werknemers zo snel mogelijk aan zich willen binden.

Met een historisch lage werkloosheid staat het aantrekken én behouden van talent hoog op de agenda in vele ondernemingen. Dat geldt óók voor werknemers die starten met een tijdelijk of uitzendcontract. Het is dus niet verwonderlijk dat het aantal tijdelijke vacatures die overgaan in vaste contracten in de lift zit. In de eerste helft van dit jaar noteert Robert Half een stijging van 18 procent ten opzichte van vorig jar.

Een tijdelijk contract met optie vast geeft zowel werkgevers als werknemers de kans om te kijken of er een match is. Een werkgever kan kijken of de werknemer een fit is en binnen het team en de bedrijfscultuur zonder meteen een langdurig engagement aan te gaan. Ook geeft dit werkgevers de ruimte om te investeren in mensen zonder ervaring zonder hen van bij de start vast in dienst te nemen. Werknemers kunnen op hun beurt bewuster en met meer informatie kiezen voor een (vaste) job.

Open minded rekruteren

Wanneer vaste jobs niet meteen ingevuld raken en een team onder druk staat, is een tijdelijke oplossing dus vaak een goede optie – en vaak misschien wel een betere keuze dan af te wachten. Op een arbeidsmarkt waar nieuw talent schaars is, kan het ook helpen om open minded te zijn en kandidaten in onverwachte hoek te gaan zoeken. Is er een tijdsdruk om iemand nieuw te rekruteren, doe je dit best ook zo vroeg mogelijk in het sollicitatieproces, zo klinkt het bij Robert Half.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen