< Terug naar overzicht

Uitzendactiviteit steeg in september

In de maand september nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 1,40 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 1,13 procent in het arbeiderssegment en met 1,76 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand september van vorig jaar, liet de uitzendsector een stijging met maar liefst 6,76 procent optekenen (tegenover +4,52 procent in augustus 2017). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 8,38 procent in het bediendesegment en een toename met 5,62 procent in het arbeiderssegment.

De Federgon-index bereikte 275,0 punten in september 2017 tegenover 271,3 punten in augustus. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De uitzendsector levert dus een uitstekend rapport af in september 2017. Voor het eerst sinds juli 2016 groeit (op jaarbasis) het bediendensegment sterker dan het arbeiderssegment. De jaarlijkse groei wordt gestuwd door een sterke stijging van het studentensegment. De conjunctuur blijft positief.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen