< Terug naar overzicht

Uitzendsector eindigt 2017 met een uitstekende prestatie

In de maand december 2017 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met 3,63 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze toename is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met 3,42 procent in het arbeiderssegment en met 3,91 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand december van 2016 liet de uitzendsector een stijging met 10,03 procent optekenen (tegenover +2,50 procent in november 2017). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 8,20 procent in het arbeiderssegment en een toename met 12,39 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 285,8 punten in december 2017 tegenover 275,8 punten in november. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De uitzendsector eindigt 2017 met een uitstekende prestatie, gedeeltelijk door kalenderinvloeden. De sterke jaar-op-jaar groei voor december is onder meer gedreven door de sterke groei van het studentensegment.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen