< Terug naar overzicht

Vaders die tijd maken voor hun kinderen, zijn loyaler aan hun werkgever

Hoe meer tijd werkende vaders met hun kinderen doorbrengen, hoe minder zij geneigd zijn de organisatie te verlaten. Dit in tegenstelling tot werkende moeders.

Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat deze maand gepubliceerd wordt in het blad Academy of Management Perspectives. Terwijl werkende moeders juist meer spanning ervaren als ze meer tijd doorbrengen met hun kinderen, hebben vaders dat effect niet. Vaders ervaren grotere tevredenheid in hun werk als ze meer tijd aan hun kinderen besteden. Wel verklaren deze vaders dat ze hun carrière minder centraal stellen, maar volgens de onderzoekers zou dit geen schadelijk effect hebben op hun carrière.

De gevolgen van dit onderzoek zijn volgens de auteurs duidelijk: werkgevers moeten vaders meer de ruimte geven om bijvoorbeeld ouderschapsverlof op te nemen, flexibel te werken en het verlenen van vrije dagen. In ruil daarvoor krijgen ze meer betrokken en aan de organisatie verbonden medewerkers.

Voor het onderzoek zijn bijna 1000 vaders ondervraagd, die fulltime werkzaam zijn als manager of professional bij een grote organisatie.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen