< Terug naar overzicht

Vakbonden weigeren te onderhandelen over uitzendarbeid met een contract van onbepaalde duur

De vakbonden hebben geweigerd om te onderhandelen over contracten van onbepaalde duur in de uitzendsector. Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners die onder meer de uitzendsector vertegenwoordigt, reageert verrast en verontwaardigd.

Uitzendwerk met een contract van onbepaalde duur kan de voor onze arbeidsmarkt noodzakelijke flexibiliteit met een grotere zekerheid voor de uitzendkrachten combineren. Hoewel uitzendkrachten vandaag reeds nagenoeg dezelfde voordelen genieten als vaste werknemers, zou de zekerheid die verbonden is aan een vast contract, voortaan ook aan de uitzendkrachten kunnen worden geboden. Dit systeem wordt in een aantal van onze buurlanden zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland, reeds met succes toegepast.

Federaal minister van Werk Kris Peeters heeft uitzendarbeid met een contract van onbepaalde duur reeds in maart van dit jaar opgenomen in de wet Werkbaar en Wendbaar Werk, met de vraag aan de sociale partners om de modaliteiten verder uit te werken in een sectorale cao. Dat de vakbonden deze onderhandelingen nu zelfs niet willen opstarten, stuit op onbegrip.

“De vakbonden begaan hier een historische vergissing”, reageert Herwig Muyldermans, algemeen directeur van Federgon, scherp. ”Vakbonden die meer werkzekerheid voor uitzendkrachten weigeren, ik begrijp er niks meer van. En dit op een ogenblik dat de uitzendsector voorbijgestoken wordt door het ontstaan van zeer flexibele systemen in de deeleconomie, met weinig of geen bescherming voor hun werknemers.”

Federgon dringt er bij de bevoegde minister van Werk dan ook op aan om in dit dossier vooruit te gaan en de nodige maatregelen te nemen, zodat uitzendarbeid met een contract van onbepaalde duur alsnog opgestart kan worden.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen