< Terug naar overzicht

Vakbonden weigeren uitzendarbeid met overeenkomst van onbepaalde duur

In de wet werkbaar en wendbaar werk van 5 maart 2017 heeft federaal minister van Werk Kris Peeters ‘uitzendarbeid met overeenkomst van onbepaalde duur’ opgenomen als een modaliteit voor werkbaar werk die op sectoraal niveau moet worden geactiveerd. Het lijkt echter niet zo vlot te gaan om dit dossier ook concreet vorm te geven.

Het doel van de nieuwe tool is dat een uitzendonderneming een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur kan sluiten met een uitzendkracht om door deze laatste opeenvolgende uitzendopdrachten te laten uitvoeren bij één of meer gebruikers. Daarbij worden de nefaste gevolgen van de ‘oproepcontracten’, die in België verboden zijn, vermeden.

De federale minister heeft de sociale partners dan ook uitgenodigd om de modaliteiten van dit nieuwe systeem uit te voeren door middel van een sectorale cao, maar de vakbonden blijven weigeren om de onderhandelingen over dit thema te starten.

Federgon vraagt minister Peeters daarom om verder te gaan met dit dossier en de nodige maatregelen te nemen opdat uitzendarbeid met een overeenkomst van onbepaalde duur op de rails kan worden gezet.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen