< Terug naar overzicht

Vakbonden zeggen loonoverleg op en kondigen nationale staking aan

De drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV zeggen het loonoverleg met de werkgevers op. Dat hebben ze vorige dinsdag beslist tijdens een gezamenlijke vergadering. De maximale loonmarge van 0,8 procent voor de komende twee jaar maakt een interprofessioneel akkoord onmogelijk. Ook komt er een nationale staking op woensdag 13 februari.

Tijdens het loonoverleg bepalen vakbonden en werkgevers met hoeveel procent de lonen de komende twee jaar (2019-2020) mogen stijgen. Basis voor dat overleg is de loonmarge die experts van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven hebben berekend. Volgens die Raad mogen de lonen de komende twee jaar maar met maximaal 0,8 procent stijgen bovenop de index.

De drie vakbonden ACV, ACLVB en ABVV vinden die marge van 0,8 procent veel te klein. “De loonmatiging, de indexsprong en een nieuwe loonwet vol bepalingen maken serene onderhandelingen onmogelijk”, luidt het in een gezamenlijk persbericht. Daarom hebben ze beslist uit het loonoverleg te stappen en tot actie over te gaan.

Op woensdag 13 februari komt er een nationale staking in zo veel mogelijk bedrijven.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen