< Terug naar overzicht

Vierdagenweek als remedie tegen stress?

Een verhoogde werkdruk, veranderende relaties op het werk en een gebrek aan controle over hun werklast zorgen ervoor dat Britse werknemers vandaag veel meer stress ervaren dan twee jaar geleden. Opmerkelijk is dat een derde van de gestresseerde werknemers in een vierdagenweek een manier ziet om hun stress te verminderen.

Meer dan een derde (34 procent) van de Britse werknemers kampt vandaag met veel meer stress dan twee jaar geleden. Zo blijkt uit een enquête van het Britse onderzoeksbureau YouGov bij ruim 2000 Britse werknemers. Tweederde (66 procent) verwijst naar een hogere werkdruk als verklaring voor de hogere stressniveaus, gevolgd door veranderende relaties op het werk (30 procent) en een gebrek aan controle over het werk (27 procent).

Gevraagd naar hoe hun stressniveau kan gereduceerd worden, ziet bijna een derde (30 procent) een oplossing in een vierdaagse werkweek. Een kwart van de gestresseerde werknemers zou graag meer ondersteuning krijgen van zijn manager, 13 procent ziet meer heil in minder verantwoordelijkheden en vijf procent krijgt liever geen mails meer buiten de werkuren.

Uit het onderzoek blijkt voorts dat 29 procent van de werknemers niet goed weet hoe ze hun stress kunnen verminderen en een vijfde hoe ze de negatieve gedachtenstroom die vaak gepaard gaat met stress kunnen ombuigen.

Bron: Hrreview.co.uk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen