< Terug naar overzicht

Vlaamse overheid privatiseert t-groep

De Vlaamse regering heeft uitzend- en HR-dienstenbedrijf t-groep verkocht aan Gilde Investments, een Nederlands investeringsfonds. Voor een 'correcte' prijs tussen 150 en 170 miljoen euro, zo benadrukt minister-president Geert Bourgeois (N-VA).

De Vlaamse overheid heeft HR-dienstverlener t-groep, bekend van t-interim (uitzendwerk) en Ascento (rekrutering, selectie, hr-consultancy en outplacement), verkocht aan het Nederlandse investeringsfonds Gilde. Ook het duo Gimv-SD Worx en uitzendbedrijf Ergon waren kandidaat-kopers. Volgens Dirk Van de Gehuchte, voorzitter van t-groep, is de verkoop goed nieuws voor de HR-dienstverlener: “t-groep is een sterke polyvalente HR-speler, en we hebben uitdrukkelijk bedongen dat het als een aparte entiteit zal blijven bestaan en verder uitgebouwd zal worden. De tewerkstelling zal dus nog groter worden.”

Van de Gehuchte noemt de verkoop aan een privéspeler een logische stap. “We zijn gestart als een onderdeel van de RVA en dan vervolgens van de VDAB. De eerste paarse regering heeft het verzelfstandigd, eerst met de overheid als enige aandeelhouder, en na een kapitaalsverhoging met wat kleine aandeelhouders en het personeel. Nu komt het volledig in privéhanden.”

Correcte prijs

“We hebben een correcte prijs gekregen”, vindt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). “Ik kan het exacte cijfer niet geven, maar we zitten tussen de 150 en 170 miljoen euro. Er is een professioneel biedproces aan voorafgegaan.”

Van de Gehuchte erkent dat dat een meevaller is voor de Vlaamse begroting. “De overheid moest niet verkopen, want dit is een gezond bedrijf met een mooi dividend. Maar de vraag is of het voor de overheid een kerntaak is om hoofdaandeelhouder te zijn van een bedrijf in de HR-sector.”

De deal werd vorige week getekend, maar de mededingingsautoriteit moet wel nog het licht op groen zetten. Daarbij worden geen problemen verwacht.

t-groep

In februari werd de verkoop al aangekondigd door de Vlaamse regering. “In opdracht van de aandeelhouders bereidt t-groep de verkoop van aandelen van het bedrijf voor”, zo meldde het bedrijf toen. De Vlaamse overheid was meerderheidsaandeelhouder van t-groep. Daarnaast is er nog een reeks minderheidsaandeelhouders. t-groep is naar eigen zeggen de op één na grootste onafhankelijke HR-dienstverlener in de Benelux, goed voor 121 kantoren en meer dan 770 medewerkers.

t-groep ontstond in 2002 na de afsplitsing van de commerciële diensten van de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB. In Nederland en Polen is t-groep actief via de uitzendgroep Luba en E&A.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen