< Terug naar overzicht

Vlaamse overheid verkoopt t-groep

De Vlaamse overheid gaat de op één na grootste HR-dienstverlener van de Benelux, t-groep, verkopen. De christelijke vakbond ACV vreest voor banenverlies.

Vrijdag meldde t-groep, bekend van onder meer t-interim, in een persbericht dat ze de verkoop voorbereidt van de aandelen in opdracht van de aandeelhouders. Daarbij wordt gemikt op een behoud van tewerkstelling.

De Vlaamse overheid is meerderheidsaandeelhouder van t-groep. Daarnaast is er nog een reeks minderheidsaandeelhouders. T-groep is naar eigen zeggen de op één na grootste onafhankelijke HR-dienstverlener in de Benelux, goed voor 121 kantoren en meer dan 770 medewerkers.

ACV vreest voor jobverlies

Vakbond ACV stelt zich al onmiddellijk vragen bij het behoud van de tewerkstelling. Het is immers niet duidelijk hoe men dit denkt te realiseren. Het ACV vraagt dan ook aan de Vlaamse overheid en aan de directie van het bedrijf om hierover gehoord te worden.

Afsplitsing van VDAB

T-groep ontstond in 2002 na de afsplitsing van de commerciële diensten van de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB. Ook de outplacement- en loopbaandiensten van Ascento vallen onder t-groep. In Nederland en Polen is t-groep actief via de uitzendgroep Luba en E&A. Sinds de afsplitsing is de Vlaamse overheid hoofdaandeelhouder.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen