< Terug naar overzicht

Vlaamse regering straft bedrijven die 55-plussers betaald thuis zetten

Organisaties die oudere werknemers in dienst houden, maar hen niet effectief laten werken, zullen geen korting meer krijgen op hun sociale-zekerheidspremie voor die werknemers. Dat heeft de Vlaamse regering beslist na de commotie die ontstond door ING en Engie die 55-plussers betaald thuislaten.

Vorige week heeft een juridisch onderzoek uitgewezen dat ING België wel degelijk het recht heeft om zo'n 1500 55-plussers een loon uit te betalen zonder dat die werknemers effectief moeten werken. Ook energiebedrijf Engie heeft plannen in die richting. Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) was niet te spreken over die plannen, aangezien het huidige beleid oudere werknemers juist langer aan het werk wil houden.

De Vlaamse regering heeft nu op haar beurt beslist bedrijven die oudere werknemers in dienst houden, maar hen niet effectief laten werken, niet langer een korting op de sociale-zekerheidspremie voor die werknemers te geven.

“Bedrijven krijgen nu een premie tot 1150 euro per kwartaal voor oudere werknemers die ze aan het werk houden”, stelt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). “Maar als ze die werknemers vrijstellen van werk, dan zullen ze die premie voor hen niet meer krijgen. Onze filosofie is om mensen langer aan het werk te houden en werkgevers daarvoor te belonen door hen een RSZ-korting te geven. Als ze die mensen niet aan het werk houden, maar thuis laten zitten, dan is dat niet conform onze voorziening. Vandaar dat we die bepaling extra zullen opnemen.”

Bron: Deredactie.be

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen