< Terug naar overzicht

Voeg afbeeldingen toe aan uw vacatures

Het menselijke brein verwerkt afbeeldingen op een andere manier dan tekst. Afbeeldingen bewerkstelligen sterkere associaties en zorgen ervoor dat de begeleidende tekst tot wel 42 procent beter onthouden wordt. Bovendien worden teksten met afbeeldingen zelfs als waardevoller en betrouwbaarder gezien.

Recruiter Christopher Platts wijst erop dat men maar best met deze vaststelling rekening houdt. Het tweeledige doel van de vacaturetekst is immers om een zo groot mogelijk publiek te bereiken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat alleen de meest geschikte kandidaat solliciteert. Door afbeeldingen wordt de aandacht getrokken. De tekst zorgt er vervolgens voor dat alleen de juiste personen actie ondernemen.

Afbeelding zegt meer dan duizend woorden

In de klassieke vacatureteksten is steeds een uitgebreide ‘over ons’-paragraaf opgenomen, waar beschreven wordt hoe het is om voor de toekomstige werkgever te werken. Nu 'employer branding' steeds belangrijker wordt, is dat niet meer voldoende. Potentiële sollicitanten willen weten of ze in de cultuur van het bedrijf passen, nog voor ze solliciteren.

In een recent onderzoek werd sollicitanten gevraagd of afbeeldingen of een video een positief effect zouden hebben op hun ervaring als baanzoeker. Ruim de helft (51 procent) van de respondenten gaf aan dat zij positief beïnvloed worden door afbeeldingen of video's. Een derde van de respondenten gaf aan dat het geen verschil maakt. Afbeeldingen genieten daarbij trouwens de voorkeur op video's, omdat deze sneller te scannen zijn en het geen problemen geeft om deze op mobiele apparaten te bekijken.

Aangetrokken door het vertrouwde

De respondenten gaven tevens de voorkeur aan afbeeldingen van de producten en diensten van de werkgever. Ook plaatjes van toekomstige collega's en de werkplek zijn populair.

Sollicitanten willen immers echt een gevoel krijgen bij hun toekomstige werkgever. De afbeeldingen moeten daarom eenvoudig en doorgrondelijk zijn. Volgens het 'familiarity principle' voelen mensen zich immers aangetrokken tot het vertrouwde. Dit psychologisch principe verklaart dus waarom een afbeelding van een blikje Red Bull effectiever is dan een grafiek van de beurskoers van Red Bull.

Mik dus op een opvallende vacaturetekst met zorgvuldig gekozen afbeeldingen en maak het makkelijk om deze afbeeldingen te delen, zodat je een groter publiek bereikt, aldus Platts.

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl) en Ere (ere.net)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen