< Terug naar overzicht

Voortaan ook plaats voor uitzendkrachten in de Vlaamse openbare sector

De Vlaamse regering gaf haar principiƫle goedkeuring aan een ontwerp van decreet dat uitzendarbeid bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen mogelijk moet maken.

Door werk te maken van uitzendarbeid in de openbare sector voert de Vlaamse regering het regeerakkoord verder uit. Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners die onder meer de uitzendsector vertegenwoordigt, reageert dan ook bijzonder verheugd op deze beslissing.

“Door een decretaal kader te voorzien voor uitzendarbeid, geeft de Vlaamse overheid duidelijk aan dat ze verder wil inzetten op de professionalisering van haar diensten en komt ze tegemoet aan een behoefte die overigens sterk leeft bij de overheidsorganisaties zelf. Ook overheden moeten immers over de nodige tools beschikken voor een modern HR-beleid en een optimale personeelsallocatie. Positief is bovendien dat de voorgestelde regeling voor uitzendarbeid in de openbare sector ‘clean’ is. Ze stemt maximaal overeen met de regeling van uitzendarbeid in de privésector”, klinkt het bij de federatie.

Bron: Federgon (federgon.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen