< Terug naar overzicht

Weinig rooskleurige perspectieven voor Belgische economie

Belgiƫ lijkt het koninkrijk van de middelmatigheid te zijn en heeft nauwelijks toekomstige groei-opportuniteiten. De boosdoeners: te hoge loonkosten, te weinig ondernemerschap en een gebrekkige afstemming tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

Dat blijkt uit de Hays Global Skills Index. Dit is een rapport van rekruterings- en selectiebureau Hays in samenwerking met Oxford Economics. Het rapport brengt de arbeidsmarkt in 31 landen in kaart en hun capaciteit om geschoolde arbeidskrachten te leveren.

De resultaten van het rapport bewijzen dat België het koninkrijk is van de middelmatigheid en dat het nauwelijks toekomstige groei-opportuniteiten heeft. “Als België een sollicitant was, zou ik hem niet aannemen”, zegt Wilfrid de Brouwer, managing director van Hays België.

Drie pijnpunten
Een eerste pijnpunt zijn de te hoge loonkosten. Volgens het rapport verlaten hooggeschoolde professionals uit industrieën met een hoog kwalificatieniveau - zoals life science, IT, engineering, wiskunde of technologie - België om elders een job te vinden, omdat België eenvoudigweg geen topjobs meer heeft.

De loonkosten zijn veel te hoog om toptalenten in België aan te trekken en te verlonen. Jaarlijkse salarisindexaties, en hoge belastingen en sociale bijdragen in vergelijking met andere landen resulteren in onbetaalbare lonen en bijgevolg een aanzienlijke competitieve handicap van 13%. Om dezelfde reden installeren bedrijven hun hoofdkwartieren niet langer in België of verlaten ze ons land om competitief te blijven.

Een tweede pijnpunt is een gebrek aan ambitie om te ondernemen. Veel te vaak worden de kroonjuwelen van de Belgische economie verkocht aan buitenlandse investeerders. Dat is niet alleen een probleem bij multinationals, ook kmo-eigenaars willen liever snel verzilveren in plaats van duurzame organische groei te stimuleren. Dit gebrek aan ambitie om als het ware een nieuwe Google te bouwen, is te wijten aan economische en politieke onzekerheden.

Een derde pijnpunt is de groeiende discrepantie tussen vaardigheden die nodig zijn voor toekomstige welvaarcreatie en de output van onze scholen en universiteiten.

Volgens De Brouwer moet België talent uit het buitenland aantrekken om het gat te dichten in high en hard skill-jobs, omdat we niet genoeg gespecialiseerde werknemers zullen hebben voor de toekomstgerichte industrieën in de nabije toekomst.

Daaruit concludeert Hays België dat een slim immigratiebeleid de ideale oplossing is om de economische taart groter te maken in plaats van ze in kleinere stukken te snijden.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen