< Terug naar overzicht

Werkdruk, maar vooral managementstijl van leidinggevende bezorgt Britse werknemers stress

Niet alleen Belgische werknemers gaan gebukt onder stress, ook hun Britse collega’s blijven steeds vaker thuis omwille van psychische klachten en stress. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Britse beroepsvereniging voor HR en ontwikkeling CIPD. Bijna een op de vier Britse bedrijven zag het stressgerelateerd verzuim toenemen het afgelopen jaar. De voornaamste redenen zijn werkdruk en onbekwame managers.

Onderzoek van de Britse beroepsvereniging voor HR en ontwikkeling CIPD bij ruim 1000 werknemers toont aan dat ook in Brtise organisaties stress een groeiend probleem is. Maar liefst 37 procent van de organisaties zag het verzuim omwille van stress het voorbije jaar toenemen. Meer dan zes op de tien werknemers-respondenten (62 procent) verwijst naar een te hoge werkdruk als belangrijkste oorzaak.

Opmerkelijk en tegelijk verontrustend, is dat de managementstijl van de directe leidinggende als tweede belangrijkste oorzaak aangewezen wordt. Van de ondervraagden wijst 43 procent naar de leidinggevende, het jaar voordien was dit nog maar 32 procent.

Toch is het gemiddeld aantal dagen dat Britse werknemers afwezig waren wegens ziekte met 5,9 dagen per werknemer per jaar nog nooit zo laag geweest.

Bron: CIPD

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen