< Terug naar overzicht

Werkgevers op zoek naar trouw personeel

De voorbije jaren lachten werkgevers de levenslange job weg als een idee uit het stenen tijdperk. Nu komen ze zelf terug op dat idee. Trouwe werknemers zijn immers productiever én goedkoper dan jobhoppers, zo meldt het Amerikaanse vaktijdschrift Workforce.

Workforce ging te rade bij diverse Amerikaanse consultants die de jongste maanden opvallend veel vragen krijgen van werkgevers die de prestaties van intern gevormde werknemers willen vergelijken met die van hun collega's die uit andere bedrijven weggeplukt werden. Het voorbije decennium en vooral de voorbije jaren was het modieus om het talent gewoon te zoeken waar het zat: wegkopen van andere bedrijven dus. Het principe van de levenslange job leek hopeloos achterhaald. De jobhopper kreeg zoveel aandacht en lof toegezwaaid, dat zelfs de trouwste medewerkers gingen denken dat er iets mis was met hen.
Aanvankelijk paste die trend mooi in de strategie van de werkgevers. Ze saneerden erop los en dan kan je moeilijk trouw hoog in het vaandel zetten. Nu keert die trend zich echter tegen hen. Vooral de echt getalenteerde jobhoppers hebben ondervonden dat ze zoveel kennis en vaardigheden hebben, dat ze die tegen de beste prijs willen aanbieden. Dat betekent dat ze niet aarzelen als een ander bedrijf met een zwaardere cheque of een grotere bedrijfswagen komt aandraven. Dat jaagt de loonkosten steeds hoger op.
Ondertussen tonen vergelijkende studies ook aan dat intern gevormde medewerkers over het algemeen productiever zijn. Je kan dus maar beter trouw personeel hebben die een levenslange carrière in het bedrijf best zien zitten dan huurlingen. Alleen, welke werknemer gelooft nu nog zijn werkgever als die het over trouw heeft?

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen