< Terug naar overzicht

Werkgevers wantrouwen jobhoppers

Belgische werkgevers staan niet positief tegenover jobhoppers en nodigen hen dan ook niet of nauwelijks uit voor een interview. Vooral de tijd en de moeite die het kost om telkens nieuwe medewerkers op te leiden, weerhoudt werkgevers ervan jobhoppers aan te werven. Werknemers beseffen dat jobhoppen als negatief kan beschouwd worden door werkgevers, maar dat weerhoudt hen niet om snel van werk te veranderen.

Meer dan de helft van de werkgevers (56 procent) staat negatief tegenover jobhoppers en nodigt hen daarom niet of nauwelijks uit voor een gesprek. De voornaamste reden die ze daarvoor aanhalen, is dat het tijd en moeite kost om telkens nieuwe medewerkers op te leiden (70 procent). Een kwart van de ondervraagde werkgevers geeft zelfs aan dat werknemers met meerdere kortetermijnjobs nefast zijn voor het bedrijf of de organisatie. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van een vacaturesite bij 1001 werknemers en 202 werkgevers in België.

Toch zien werkgevers ook voordelen om jobhoppers aan te werven: ze brengen nieuwe inzichten binnen (75 procent), ze zorgen voor verfrissende perspectieven en ideeën (61 procent) en ze kunnen collega’s nieuwe vaardigheden leren (28 procent).

Werknemers positiever

Werknemers staan positiever tegenover jobhoppen. Volgens 64 procent van de ondervraagde werknemers heeft het geen invloed op hun carrière, terwijl 17 procent vindt dat het net een meerwaarde is. Slechts 19 procent denkt dan weer dat jobhoppen meer kwaad dan goed doet aan de eigen loopbaan. Vooral jongeren (16 tot 24 jaar) vinden dat jobhoppen niet slecht is voor carrière. In die leeftijdscategorie vindt 31 procent dat het helpt om een goede carrière uit te bouwen, voor 62 procent heeft het geen invloed en slechts 8 procent denkt dat jobhoppen de loopbaan schaadt.

De helft van de werknemers weet wel dat jobhoppen negatief gepercipieerd kan worden door toekomstige werkgevers (49 procent) en vier op tien vinden dat het een gebrek aan loyaliteit ten opzichte van de huidige werkgever (42 procent) kan tonen. Volgens 41 procent van de ondervraagden kan jobhoppen een onbeslist carrièrepad uitschijnen.

De belangrijkste redenen waarom werknemers snel opnieuw van job veranderen is omdat ze niet kunnen aarden op de nieuwe werkplek (40 procent), de job niet beantwoordt aan de verwachtingen (36 procent) of omdat ze in de korte periode een beter voorstel kregen van een ander bedrijf (35 procent).

Wat is dan wel een aanvaardbare tijdspanne om van job te veranderen zonder als jobhopper te worden gezien? Zowel werkgevers als werknemers vinden het niet onlogisch om na twintig maanden uit te kijken naar een andere job.

Bron: Indeed

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen