< Terug naar overzicht

Werkgevers wantrouwen nog steeds thuiswerkers

Een op vijf werkgevers-respondenten van een Nederlandse rondvraag die thuiswerken toelaten, zegt de werkzaamheden van de thuiswerkende medewerkers te controleren.

Ook al vinden ze thuiswerken een voordeel, toch kunnen werkgevers moeilijk de controle loslaten. Een op vijf werkgevers die de mogelijkheid tot thuiswerken aanbieden, zegt de werkzaamheden van thuiswerkende medewerkers te controleren. Terwijl slechts 9,7 procent denkt dat hun mensen het werk niet goed uitvoeren van thuis.

In een enquĂȘte bij 283 Nederlandse werkgevers met personeel, uitgevoerd door hardwareproducent Logitech, noemt de helft van hen flexibiliteit als grootste voordeel van thuiswerken. Ruim 53 procent van de respondenten zegt thuiswerkers gerichte taken mee te geven. Alleen het vertrouwen ontbreekt nog bij veel werkgevers.

Van de werkgevers zegt 38 procent dat het voor alle medewerkers mogelijk is om thuis te werken. Bij bijna 29 procent kan een gedeelte van het personeel thuiswerken. Bij de bedrijven waar thuiswerken (gedeeltelijk) onmogelijk is, geeft 89 procent als reden dat het soort werkzaamheden het niet toelaat. Bijna 8,5 procent zegt dat het tevens niet binnen de sfeer van het bedrijf past. Ruim 70 procent van alle werkgevers is van mening dat ze ervoor moeten zorgen dat hun medewerkers de juiste apparatuur hebben als ze thuis werken.

Bron: Pwnet.nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen