< Terug naar overzicht

Werknemers geïnformeerd over gesprekken in Europese ondernemingsraad: schuldig

Op 26 juni 2013 werden de leden van de Europese ondernemingsraad van Amcor, ’s werelds grootste leverancier van flexibele verpakkingen, geconfronteerd met een opmerkelijke rechterlijke uitspraak. Ze werden schuldig bevonden aan misbruik van het intranet omdat ze werknemers hadden geïnformeerd over gesprekken in de Europese ondernemingsraad (EOR).

In 2014 werd het dezelfde Europese ondernemingsraad (EOR) verboden om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen om te praten met de lokale vakbondsvertegenwoordigers. Beide uitspraken zijn verrassend, want volgens de Europese regelgeving zijn werknemersvertegenwoordigers van Europese ondernemingsraden net verplicht om de werknemers te informeren.

Terugkoppelen: het opzet van de EOR

Terugkoppelen naar werknemers is dus niet vanzelfsprekend. Nochtans is dat het hele opzet van de EOR. Werknemers worden, via hun vertegenwoordigers, geïnformeerd en geconsulteerd over het bedrijfsbeleid. Stan De Spiegelaere en Romek Jagodzinski, beide onderzoekers aan het Europees Vakbondsinstituut (European Trade Union Institute) hebben daarom recentelijk een onderzoek gepubliceerd met als titel: ‘The right and duty of European Works Councils to report back to the workforce: broad uptake, little specificity’.

Romek Jagodzinski: “Het klinkt vanzelfsprekend dat werknemersvertegenwoordigers in contact staan met de werknemers die ze vertegenwoordigen. Maar in de praktijk zien we vaak Europese ondernemingsraden waar dat niet of te weinig het geval is. Voor de werknemers op de vloer zijn de thema’s besproken in de EOR abstract, te algemeen en een ver-van-mijn-bed-show.”

Alleen als de EOR continu in contact staat met zijn achterban kan het zijn vertegenwoordigende rol voluit spelen. Om die reden hebben Europese beleidsmakers dit recht, maar ook deze verplichting tot terugkoppeling duidelijker in de wetgeving gezet.

Controle door het management

Het onderzoek identificeert ook enkele goede en minder goede voorbeelden. Stan De Spiegelaere: “In sommige Europese ondernemingsraden worden twee jaarlijkse vergaderingen tussen de EOR-leden en de lokale werknemersvertegenwoordigers voorzien. Dat is veelbelovend.”

In vele andere gevallen controleert het management in meer of mindere mate de terugkoppeling. Jagodzinski: “De controle van het management loopt uiteen. In sommige gevallen moeten EOR-leden gewoon het management informeren over vergaderingen met de lokale vertegenwoordigers. In andere gevallen wordt er gezorgd voor een gezamenlijke communicatie. Maar soms neemt het management de volledige controle over de terugkoppeling en dat kan natuurlijk niet.”

“Maak duidelijke afspraken”

Werknemersvertegenwoordigers en beleidsmakers moeten hieruit lessen trekken. “Voor de werknemersvertegenwoordigers is het van belang om duidelijke afspraken te maken over de terugkoppeling, liefst in het EOR-akkoord. De rol van de vertegenwoordigers, hun rechten en plichten moeten expliciet gemaakt worden. Uiteindelijk hebben zowel het management als de werknemersvertegenwoordigers belang bij een goede communicatiedoorstroming, anders dreigt de Europese ondernemingsraad een maat voor niets te zijn”, besluit De Spiegelaere.

Bron: Het Europees Vakbondsinstituut, ETUI (etui.org)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen