< Terug naar overzicht

Werknemers houden de eer voortaan vaker aan zichzelf

In België zijn er meer werknemers die beslissen om een arbeidscontract stop te zetten, dan dat er ontslagen worden door hun werkgever. Bij zowat 34 procent van de stopzettingen was het de werknemer die besloot de samenwerking te beëindigen, in 31 procent van de gevallen de baas. Voor 2014 was het net omgekeerd.

De hoofdverantwoordelijke voor deze ommezwaai zijn ongetwijfeld de betere economische vooruitzichten. Voor werkgevers is het dus interessant om het aanwezige talent binnen de onderneming optimaal in te zetten.

Hoe kleiner het bedrijf, hoe sneller de beslissing

Uit de cijfers van HR-dienstverlener Acerta blijkt ook dat het afschaffen van de proefperiode begin 2014 het aantal ontslagen deed dalen. Die maatregel zorgde er immers voor dat er bijna 30 procent minder nieuwe arbeidsovereenkomsten worden stopgezet gedurende de eerste zes maanden. Nieuwe werknemers krijgen dus meer kans om zich te bewijzen.

Toch is er een verschil tussen kleine en grote ondernemingen. In kleine bedrijven worden gedurende de eerste zes maanden beduidend meer arbeidsovereenkomsten beëindigd dan in grote bedrijven. Door het nauwer contact met hun werknemers vormen werkgevers zich sneller een indruk. Bovendien is hun selectieprocedure vaak minder uitgebreid, waardoor ze op voorhand een minder goed beeld hebben van de talenten van nieuwkomers.

Bron: De Standaard (standaard.be) en Acerta (acerta.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen