< Terug naar overzicht

Werknemers te laks met wachtwoorden (en 1 op de 7 wil het zelfs verkopen)

Heel wat werknemers springen te laks om met hun bedrijfswachtwoorden. Ze gebruiken onveilige wachtwoorden, die ze vaak ook nog nonchalant delen met anderen. Bovendien zou een alarmerend hoog aantal zelfs bereid zijn om hun wachtwoord te verkopen.

Veel werknemers vinden het beschermen van gevoelige bedrijfsgegevens niet zo belangrijk, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Sailpoint. Een alarmerend aantal zou zelfs overwegen om zijn wachtwoorden verkopen. Eén op de zeven werknemers zou daartoe bereid zijn, waaronder sommige al voor zo’n 130 euro.

Medewerkers gaan in het algemeen trouwens vrij laks om met wachtwoorden, zo blijkt ook uit het onderzoek. Eén op de vijf deelt login-gegevens voor bedrijfsapplicaties met andere teamleden en 14% gebruikt steeds hetzelfde wachtwoord voor verschillende applicaties. Als die wachtwoorden ook toegang geven tot kritische onderdelen van de organisatie, wordt het erg gemakkelijk voor hackers om toegang tot gevoelige informatie te krijgen. Gemiddeld gebruikt een medewerker drie verschillende wachtwoorden voor zijn diverse bedrijfsapplicaties.

De gegevens zijn afkomstig uit een wereldwijd onderzoek onder 1000 werknemers in organisaties met meer dan 3000 werknemers in Australië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Bron: Sailpoint (https://www.sailpoint.com/marketpulsesurvey-passwords)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen